Jedzenie
książki na półce

Pupil w domu – jakim sposobem przyszykować się na przybycie nowego mieszkańca?

Właściwe przygotowanie i zabezpieczenie domu będzie tak samo ważne, niezależnie od tego, czy zamieszka w nim kot czy pieseczek, który nie poznał jeszcze zasad obowiązujących go w nowiutkim miejscu zamieszkania.
praca na roli

Gazowanie zboża czasami będzie konieczne

O zboże musimy zatroszczyć się we właściwy sposób
Musimy zdawać sobie sprawę z tego, że jeżeli magazynujemy zboże, to musimy o nie odpowiednio troszczyć się. Idzie o to, żeby również po dłuższym okresie magazynowania okazało się być ono właściwe do zastosowania oraz by przedstawiało odpowiednią jakość.
w pubie

Jakim sposobem promować własny pub?

W tym artykule będą poruszone wszelkie zagadnienia dot. reklamy swojego baru. Oczywiście nikt nie mówi, że we wszystkich przypadkach Internauta powiększy swoją wiedzę o promowaniu knajp, przecież to nie wielka księga, lecz miejmy taką nadzieję, iż coś tam mimo wszystko można dowiedzieć się ciekawego z tego tekstu. A więc: jak reklamować własny lokal w tych ciężkich czasach? Przecież aktualnie jest ogromna konkurencja między biznesmenami funkcjonującymi w gastronomii.
żółty oklejony samochód

W jaki sposób sprowadzić smakoszy do swojego lokalu?

Posiadasz lokal w korzystnym miejscu, ale najzwyczajniej w świecie nie jesteś w pełni usatysfakcjonowany z ruchu? W takim razie to oznacza, że albo jedzenie jest nadal dalekie od perfekcji lub po prostu jest zbyt drogie. Chociaż trzeba wymienić również trzeci powód. A może Twój lokal nie jest porządnie widoczny? Musi rzucać się jakoś w oczy, chociaż oczywiście nie możemy myśleć, iż wielka ekspansja jest w porządku. Należy znaleźć tak zwany złoty środek. Trzeba porozglądać się za tymi metodami, które są efektywne, ale nie psują okolicy.
chłodnictwo

Współczesne chłodnictwo

Tak to jest, że wystarczy cofnąć się w czasie, by docenić obecne możliwości człowieka. W tym wpisie zainteresuje was ciekawym wątkiem, jakim jest chłodnictwo, toteż rozpocznę od ukazania tego, jak dawniej konserwowano jedzenie. Nie mając do dyspozycji wygodnych chłodziarek, ludzie najczęściej chowali zapasy w chłodnych piwnicach. Nie gwarantowały one jednak chłodu, niezbędnego do skutecznej konserwacji martwych zwierząt.